Veelgestelde vragen

Of je nu nieuw bent in de wereld van essentiële oliën of een doorgewinterde gebruiker, we begrijpen dat je mogelijk nog vragen hebt over onze producten, bestelprocessen en meer. 

Vind direct het antwoord waar je naar op zoek bent

Daarom hebben we deze pagina samengesteld om je te helpen bij het vinden van de informatie die je nodig hebt.

Van vragen over het gebruik en de toepassing van etherische oliën tot verzendkosten en retourbeleid, we hebben alle antwoorden voor je op een rij gezet.

Bekijk hieronder onze lijst met veelgestelde vragen en vind direct het antwoord waar je naar op zoek bent.

En als je vraag er niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen!

Veelgestelde Vragen

Ik heb geen ervaring met etherische oliën. Hoe kan ik ze gebruiken?

Ieder flesje heeft een etiket waarop staat hoe de olie gebruikt kan worden. Deze informatie verschilt per locatie vanwege verschillende regionale en landspecifieke reguleringen. Raadpleeg het etiket voor de juiste gebruiksaanwijzing.

Wanneer je via mij een start maakt bij Young Living sta ik voor jou klaar om je te begeleiden in dit avontuur. Ik help je een veilige start te maken met de essentiële oliën en help je verder op weg. Daarnaast wordt je automatisch lid van de Pure Nature Tribe en krijg je toegang tot ons uitgebreide online platform. 

Hoe gebruik ik etherische olie op aromatische wijze?

Veel mensen gebruiken etherische olië op een aromatische manier. Misschien heb je de geur van Eucalyptus en Tea Tree olie eerder geroken in een beautysalon of misschien herken je de kalmerende geur van Lavender van je favoriete verzorgingsproducten. Nu kun je nog meer te weten komen over het aromatisch gebruik van etherische oliën!

Als je niet weet hoe je je diffuser gebruikt, raden we je aan om de instructies van het product door te nemen. Bijvoorbeeld, als je de Young Living Aria™ diffuser gebruikt, voeg je 15-25 druppels olie toe aan het water. Als je de Dewdrop diffuser gebruikt, heb je slechts 8-10 druppels nodig. Er is enig rekenwerk vereist, maar binnen een mum van tijd weet je precies welke mix van oliën goed werkt en hoeveel je nodig hebt!

Probeer de volgende combinatie voordat je gaat slapen om te kalmeren en ontspannen:

-4 druppels Lavender

-3 druppels Cedarwood

-2 druppels Frankincense

Zelfs als je geen diffuser hebt, kun je van de geur van etherische olie genieten. Druppel je favoriete olie op wattenbollen en leg ze neer op plekken waar je de geur wilt verspreiden. Je zult versteld staan van de werking van deze eenvoudige tip!

Elimineer vervelende geurtjes door enkele druppels van je favoriete citrusolie op een wattenbol aan te brengen en in je sporttas of vuilnisbak te plaatsen.

De makkelijkste manier om te genieten van de geur is door enkele druppels in je handpalm aan te brengen. Houd je handen voor je mond en neus en haal diep adem zolang als je kunt – maar let op, zorg ervoor dat je niet gaat hyperventileren.

Hoe gebruik ik etherische oliën op de huid?

Veel mensen gebruiken etherische olie op de huid. Dit wordt vast één van je favoriete manieren om etherische olie te gebruiken! Vaak is het zo dat mensen die etherische olie op de huid gebruiken, dit blijven doen.

Gebruik je gezonde verstand! Etherische oliën kunnen op je kruin, achter de oren, nek/hals en je slapen aangebracht worden.

Als je een gevoelige huid hebt of de olie te sterk is, kun je de olie verdunnen met een basisolie. Met Young Living’s V-6™ Vegetable Oil Complex kun je de sterkte van de olie naar eigen voorkeur aanpassen. Je kunt etherische olie op de meeste plekken van je lichaam aanbrengen. Wees voorzichtig met gevoelige plekken en zorg ervoor dat je je ogen vermijdt. Je zult merken dat voor sommige oliën een bepaalde manier van gebruik effectiever is dan andere manieren.

Etherische oliën zijn perfect voor massages! Voor een kalmerende massage kies je het beste voor Lavender en Cedarwood olie, in combinatie met een basisolie. Geef vermoeide spieren na lichamelijke inspanning een oppepper met verkoelende Peppermint olie.

Veel mensen kiezen ervoor om etherische olie aan te brengen op de boven- en onderkant van hun voeten. Tea Tree wordt veel gebruikt in beautysalons, vooral bij pedicures om vervelende geurtjes te elimineren. 10-15 druppels in lauwwarm water is genoeg.

Sommige etherische oliën kunnen je huid er gezonder uit laten zien! Met de volgende tips kun je vlekken op de huid tegengaan , je huid zal stralen!

Tea Tree olie wordt veel gebruikt voor huidverzorging. Breng de olie aan op een wattenschijfje en wrijf ermee over je huid.

Ik zie dat de term 'basisolie' gebruikt wordt. Wat is een basisolie, wat doet een basisolie en waarom zou ik deze moeten gebruiken?

Een basisolie is een plantaardige olie, zoals kokosolie of druivenpitolie, die gebruikt kan worden om Etherische Oliën te verdunnen. Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex is een uitstekende basisolie. Een basisolie zorgt ervoor dat oliën die op de huid aangebracht kunnen worden prettig aanvoelen. Verdunning met een basisolie beïnvloedt het effect van de Etherische Oliën niet en voorkomt verspilling door overmatig gebruik. Gebruik nooit boter, margarine of petroleumderivaten (vaseline) als basisolie. Sommige mensen gebruiken olijfolie liever niet als basisolie omdat het een sterke geur en een hoge viscositeit heeft.

Wat is warme olie?

Warme oliën zijn oliën die een warm of brandend gevoel kunnen geven als ze op de huid worden aangebracht. Young Living raadt aan om voor gebruik de olie op een klein stukje huid te testen. Breng één of twee druppels olie aan op de huid, bijvoorbeeld op de onderarm. Controleer de huid gedurende één of twee uur voor mogelijke reacties, meestal vindt een reactie binnen vijf tot tien minuten plaats. Als de huid warm of branderig aanvoelt, of als je uitslag krijgt, breng je zo vaak als nodig Young Living V-6® aan op de huid. Voorbeelden van warme’ oliën zijn kaneel, kruidnagel, citroengras, pepermunt, oregano, tijm, Exodus II en Thieves®.

Wat als mijn huid onaangenaam of geïrriteerd aanvoelt?

Als dat gebeurt, stop je direct met het gebruik van de olie en breng je V-6 of een andere basisolie aan. Gebruik nooit water om de olie van de huid te wassen, de huid kan hierdoor verder geïrriteerd raken. Uitslag kan een teken van ontgifting zijn; drink voldoende water om het proces te bevorderen. Toxines in zeep op basis van petroleum en huidverzorgingsproducten, detergenten en parfums kunnen ontgiftingsreacties opwekken. Overweeg om eventueel te stoppen met het gebruik van deze producten. Test het product op een stukje huid (zie hierboven) en verdun, indien nodig, met een basisolie voordat je de olie opnieuw gebruikt. Water drijft olie in de huid en ogen. Als er Etherische Olie in je ogen komt, kun je met V-6 basisolie spoelen om eventueel ongemak te verlichten. Het ongemak zou binnen enkele minuten moeten verdwijnen. Ga naar een dokter als irritatie van de ogen niet binnen vijf minuten verbetert. Let op: er wordt soms aangeraden om olie met water te verdunnen. Young Living raadt aan om dit met basisolie te doen om irritatie zo snel mogelijk te verlichten.

Kan etherische olie aangebracht worden op gevoelige plekken?

Young Living raadt aan contact tussen etherische oliën en gevoelige plekken (ogen, oren, genitaliën en slijmvliezen) te vermijden. Verdun één druppel etherische olie met vijf tot tien druppels V-6 als je toch olie op een gevoelige plek wilt gebruiken.

Hoe vaak kan etherische olie aangebracht worden? Hoeveel moet ik gebruiken?

Op het etiket staat hoeveel je kunt gebruiken. Volg altijd deze instructies. ‘Meer is beter’ is niet altijd van toepassing. Etherische oliën zijn zeer krachtig en effectief – begin met weinig en bouw langzaam op. Meestal zijn één of twee druppels voldoende en is meer gebruiken verspilling van het product. Afhankelijk van de etherische olie kun je langzaam opbouwen naar drie tot vier doseringen per dag, indien gewenst. Overmatig gebruik van etherische olie kan tot bijwerkingen leiden.

Zijn etherische oliën geschikt voor kinderen?

Veel etherische oliën zijn geschikt voor kinderen, maar ze moeten wel verdund worden. Sommige producten zijn al verdund met basisolie en zijn geschikt voor direct gebruik bij kinderen. Kinderen reageren over het algemeen goed op etherische oliën en we raden aan een basisolie te gebruiken. Eén of twee druppels RutaVala, Gentle Baby en Peace & Calming kunnen verdund worden met basisolie en op de onderkant van de voeten aangebracht worden.

Is zonlicht van invloed op etherische oliën

Sommige oliën, vooral citrusoliën, bevatte natuurlijke moleculen die op zonlicht (uv-licht) reageren en een gevoelige reactie veroorzaken. Op de etiketten van oliën met deze bestanddelen staat een waarschuwing; vermijdt 12 tot 48 uur na het aanbrengen van deze oliën direct zonlicht/uv-stralen. Wees altijd voorzichtig met een nieuwe olie. Test de olie eerst op een stukje huid (zie hierboven). Verdun de olie en breng aan op huid die beschermd is tegen blootstellng aan zonlicht/uv-stralen om het risico op gevoeligheid te verminderen.

Kan etherische oliën gebruikt worden bij medische aandoeningen?

Als je een medische aandoening hebt of geneesmiddelen op recept neemt, raden we je aan een arts of gezondheidsspecialist die ervaring heeft met etherische oliën te raadplegen. Vraag deze persoon over mogelijke reacties tussen medicijnen en oliën.

Kan ik producten van Young Living in de winkel kopen?
De producten van Young Living worden alleen via onafhankelijke distributeurs verkocht. Young Living heeft hier o.a. voor gekozen, omdat er goede uitleg en begeleiding nodig is bij het gebruik van de oliën. Nadat je een kit gekocht hebt, blijft degene via wie jij je oliën gekocht hebt je ‘sponsor’ en je kunt dus altijd met je vragen bij die persoon terecht.

Het kan wel zo zijn dat een distributeur een winkel of salon bezit en de oliën daar ook heeft staan in een display.
Daarnaast zijn er een aantal officiële Young Living winkels verspreid over de wereld. Die zijn veelal te vinden bij of in de hoofdkantoren of in de buurt van één van hun boerderijen. Je kunt daar als je lid ben van Young Living met jouw lidmaatschapsnummer ook producten aanschaffen vanuit de winkel.

Staat je vraag er niet tussen?

Staat je vraag er niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik sta klaar om je te helpen!

Stuur me een bericht