Natuurlijke Bescherming tegen Zomerse Plagen

door | jul 23, 2023 | Wat kun je met Etherische Oliën | 0 Reacties

Met de zomer in volle gang komt ook het seizoen van barbecues, buitenactiviteiten en lange avonden buiten. Helaas brengt dit ook een toename van muggenbeten met zich mee. Maar in plaats van chemische sprays te gebruiken, kun je kiezen voor natuurlijke oplossingen die niet alleen effectief zijn, maar ook veilig voor jou en het milieu. In dit blog ontdek je hoe Young Living etherische oliën kunnen helpen om jezelf te beschermen tegen muggen en andere zomerse plagen.

Waarom kiezen voor etherische oliën?

Voordat ik in ga op specifieke oliën, laten we eens kijken waarom etherische oliën een geweldige keuze zijn voor natuurlijke insectenwerende middelen. Etherische oliën worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun krachtige geur en eigenschappen. Ze zijn niet alleen effectief in het afweren van insecten, maar ze bieden ook andere voordelen voor je welzijn, zoals ontspanning en verlichting van stress.

Welke etherische oliën zijn effectief tegen muggen?

Citronella

Citronella-olie staat bekend om zijn sterke geur die muggen op afstand houdt. Meng een paar druppels citronella-olie met water in een spuitfles en breng dit aan op blootgestelde huid voor een natuurlijke barrière tegen muggen.

Lavendel

Naast zijn kalmerende eigenschappen heeft lavendelolie (Lavender) ook insectenwerende eigenschappen. Voeg een paar druppels lavendelolie toe aan je lichaamscrème of lotion voor een subtiele geur en bescherming tegen muggen.

Pepermunt

Pepermuntolie (Peppermint) heeft een verfrissende geur die muggen op afstand houdt. Meng een paar druppels pepermuntolie met water en breng dit aan op kleding of in de buurt van deuren en ramen om muggen weg te houden.

Hoe gebruik je ze?

  • Meng de etherische oliën met een draagolie, zoals V6-Draagolie of jojobaolie, voordat je ze op de huid aanbrengt.
  • Voeg een paar druppels van je favoriete etherische oliën toe aan een diffuser om een insectenwerende atmosfeer in je huis te creëren.
  • Maak een natuurlijke muggenspray door etherische oliën te mengen met water in een spuitfles.

Natuurlijk en effectief

Met Young Living etherische oliën kun je op een natuurlijke en effectieve manier jezelf beschermen tegen muggen en andere zomerse plagen. Kies voor een veilige en milieuvriendelijke benadering van insectenwerende middelen en geniet van een zorgeloze zomer buiten!