Etherische Olïen

Geconcentreerde essenties van planten, bloemen of kruiden met diverse toepassingen, waaronder aromatherapie en wellness.

100% puur natuur

Je hebt ze vast wel eens bij een natuurwinkel zien staan. De kleine gekleurde flesjes vol met krachtige natuurlijke oliën, die etherische oliën worden genoemd. Ze worden al duizenden jaren gebruikt, maar niet iedereen weet wat ze kunnen doen voor mensen en dieren. Er zijn veel verschillende etherische oliën op de markt, maar ze zijn niet allemaal hetzelfde. De kwaliteit van de olie in het flesje dat je thuis hebt, hangt van veel dingen af. Daarom heb ik voor Young Living gekozen. Hun oliën zijn van topkwaliteit, 100% puur natuur, zonder rare toevoegingen. Ik geloof dat het de beste keuze is.

Wat zijn etherische oliën

Etherische oliën zijn aromatische, geconcentreerde olie die gewonnen wordt uit planten. Door stoomdestillatie, koud persen of tappen (bij hars bijvoorbeeld) worden ze zorgvuldig verkregen. De naam etherische olie komt van de essentie of kracht die van nature aanwezig is in de plant. Deze etherische olie of sap functioneert als het immuunsysteem voor de plant en is zo in staat om de cellen van de plant te herstellen en kracht te geven.

De etherische olie wordt verkregen uit de bloemen, bladeren, vruchten, zaden, takken, wortels, naalden en schors of hars. Kwalitatief hoogwaardige etherische oliën hebben een zeer kleine celstructuur en een hoge concentratie per druppel. Ze zijn zo klein dat ze door celwanden heen kunnen dringen, de bloed-hersen barrière kunnen passeren en cel functie verbeteren.

Hoe werken etherische oliën

Als mensen hebben we bloed dat al onze actieve cellen bevat. Planten hebben essentiële oliën. Dat is het levensbloed van een plant. Als je het destilleert, krijg je de vloeistof die we oliën noemen. Oliën zijn zeer rijk aan actieve ingrediënten. Die ingrediënten die we verbindingen noemen. Die verbindingen kunnen samenwerken met de verschillende cellen in ons lichaam met verschillende effecten. Dat is hoe de oliën werken. Door de organische molecuulstructuur weet ons lichaam precies wat het met de oliën moet doen (mits oliën van de hoogste kwaliteitsklasse). Door de hoge concentratie bevatten de oliën therapeutische voedingsstoffen die ons lichaam en gezondheid ondersteunen.

Hoe kun je de etherische oliën gebruiken?

Aromatisch door inhaleren of diffusen

Aan het flesje ruiken of en druppel in de hand nemen en die als een kommetje om je neus zetten om vervolgens een paar keer diep adem te halen. Bij inhalatie hebben de oliën je hart, lever en schildklier binnen 3 seconden bereikt. Bij diffusen druppels je een aantal etherische oliën in een koudwater diffuser. Die verspreid waterdamp en de olie in de lucht. Die is aangenaam qua geur, bevorderd de luchtkwaliteit, bestrijd bacteriën en door het verspreiden in de lucht geniet iedereen van de gezondheid bevorderende eigenschappen van de etherische oliën.

Aanbrengen op de huid

Door de etherische oliën de verdunnen met een draagolie (vette plantaardige olie) neemt ons lichaam de olie op door de huid en bloedbaan. Op deze manier ondersteunt het ons lichaam fysiek en mentaal en komt het in elk lichaamssysteem. Verdunnen met een draagolie wil niet zeggen dat de werking vermindert. Een draagolie toevoegen beschermd de huid tegen irritatie en voor gelijkmatige opname.

Innemen

De etherische oliën van Young Living zijn dusdanig puur vervaardigd dat ze ook in te nemen zijn door ze bijvoorbeeld in een gerecht of baksel te verwerken voor een heerlijke smaak. Ook kan je ze innemen met een lepel honing of een capsule met draagolie daarin. Etherische oliën zijn erg krachtig. Wees dus voorzichtig als je ze gebruikt. Je hebt maar een klein beetje nodig! Lees je ook goed in! Niet alle etherische Oliën kun je innemen.

Inspiratie